Причината - кандидат за кмет бе изпуснат от бюлетината

 

И нов гаф на тези избори. Бюлетина с липсващ кандидат. Това се случи в крумовградското село Поточница. Наложи се по спешност в София да се печата нова порция бюлетини. Стигнаха ли верните бюлетини до хората в Поточница?


Реално – двама кандидати за кмет. На хартия, или по-точно на бюлетина – само един. На това се натъкнали членовете на изборната комисия в Поточница при отварянето на изборните книжа в 6 часа тази сутрин. Така, още незапочнал, изборният ден в Поточница спрял.


„И в 6:10 часа установявам, че бюлетината, която е за местният кмет, единият липсва. Веднага прекратихме работата”, обяснява Ферихан Хасан, председател на СИК Поточница.


Обадили се на общинската комисия в Крумовград, която задвижи  спешна организация по изземането на сбърканите бюлетини.


Къде точно се е скъсала връзката – не стана ясно. От ОИК са категорични, че са подали навреме до ЦИК точните имена на кандидатите.


Къде е грешката не разбра и „изчезнатият” от бюлетината кандидат за кмет, който за първи път играе на местни избори.


„Не знам. Когато дойдох, казаха, че няма да се гласува”, обясни Джемартин Мустафа, председател на СИК Поточица.


Към 10 часа новите 310 бюлетини тръгнали към София. А в Поточница търпеливо я чакаха – и изборни надзорници, и избиратели.


А шефът на местната поща разкритикува транспортните услуги на изборната администрация.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Харесайте Facebook страницата на Новините на Нова, за да следите изборните резултати в страната през целия ден. 

 

Нова телевизия те призовава да гласуваш независимо. Ако споделяш това послание, сподели #АзСъмНезависим. Защото с всяко следващо споделяне намаляваме тежестта и значението на контролирания вот.