Според последното преброяване старият кмет остава нов

 

64% е избирателната активност за местния вот в Самоков, а 54% - за референдума. Според последното преброяване старият кмет остава нов. Хората разказаха, че в града няма традиционното купуване на гласове срещу 20-30 лева, а друг тип контрол на гласовете. 

 

На тези избори „Седми квартал” роди четири партии. Нито една от тях няма кандидат за кмет, но всички в махалата знаят кой е техният кмет и кой му е номера в бюлетината.

 

Тайна обаче не остана фактът, че всички четири партии имат в листите си за общински съветници поне един осъждан или криминално проявен кандидат. Обяснението защо са избрани се оказа елементарно. Има едно правило – от всеки род и всеки клан да има по един човек, за да може да бъде избран максимален брой гласове.

 

Друга редовна схема в „Седми квартал” в Самоков е гласоподавателите да се контролират чрез страх, власт и... ток. Гласовете в урните са пускат за тези, които осигуряват битови удобства. 

 

Сега Трайчо Василев, по прякор Пиже, е в ареста, а Александър Методиев отрече всички обвинения. Сега токът се пуска законно от ЧЕЗ, а екипът на Нова разбра, че след ниската избирателна активност през деня, останалите незаконни кабели са били отрязани.