От Здравната каса обаче искат допълнително увеличение извън това предложение

Предложението на правителството за бюджета на НЗОК за следващата година е със 129 млн. лв. повече в сравнение с тази година. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов.

 

От Здравната каса са на мнение, че бюджетът трябва да бъде допълнително увеличен извън това предложение на правителство. 

 

Москов посочи, че би бил доволен от всяко увеличение на средствата, които отиват за здравеопазване. Друг обаче е въпросът какви са възможностите, а тези възможности идват от вноските за здравно осигуряване и през т.нар. трансфери на държавата, т.е. през данъците ни.

 

Петър Москов заяви още, че увеличение на парите за Здравната каса трябва да има и то е възможно в рамките на тези 129 млн. лв. 

 

"Тези пари ще бъдат чисто нетно увеличение и дори и да има минимално прехвърляне на дефицит от тази година, по негови прогнози около 30-35 млн. лв., то няма да е свързано с тези пари, а с парите, които по смисъла на наредба 10 за отстъпки за лекарствените продукти постъпват в хода на годината”, обясни Москов.