Нападателят Димитър е в изкуствена кома в отделението по реанимация

 

Трагедия разтърси Сливен. 15-годишна ученичка беше убита в училищен двор. При инцидента има и ранени.

 

Още по темата

Любовна драма е в основата на днешното престъпление. Всичко се е случило светкавично, само за няколко минути, в двора на Икономическия техникум в Сливен. 28-годишният Димитър Иванов опитал да нахлуе в училището, въоръжен с нож и газов пистолет, търсейки 15-годишната Симона. Охраната не го пуснала. 


28-годишният Димитър изчакал ученичката в двора на училището. Тя излязла, заедно с психоложката в гимназията. Тогава Димитър ги нападнал с нож.


Симона издъхнала на място от раните си, а Димитър не спрял дотук. Нападнал и намушкал и друг мъж - 28-годишния Красимир.


След това нападателят избягал от двора на училището и опитал да се самоубие с газовия си пистолет.

 


Прокуратурата започна разследване за убийство и опит за убийство. Тепърва разследващите ще уточняват точната причината за нападението и защо никой не е спрял въоръжения мъж, преди да нападне Симона и учителката й.


Извършителят, както и 28-годишния Красимир и психоложката на училището, са настанени в сливенската болница. Общо трима пациенти от разигралата се трагедия са докарани в болничното ззаведение. Това са 28-годишният Димитър, който се сочи за нападател, 28-годишният мъж, който е бил намушкан и психоложката в училището. И тримата са вън от опасност за живота им, съобщават лекарите.

 

Намушканията Красимир и психоложката вече са претърпели операции и състоянието им е стабилно. Нападателят Димитър е в изкуствена кома в отделението по реанимация.

 

От Министерството на образованието и науката информираха, че изпращат психолози, които заедно с колегите си от Сливен, да работят с учениците за преодоляване на изживения ужас. Предвижда се около 10 психолози да работят с децата и учителите още сутринта на 9 ноември.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 


Репортери: Надя Ганчева, Димитър Иванов