В ареста влезе и депутатът от "Атака" Десислав Чуколов

 

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление, предстои внасяне на искане за постоянна мярка за задържане под стража пред Софийски градски съд.

 

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража, информираха от прокуратурата.

 

 

Адвокатът им и техен съпартиец Явор Нотев обясни пред медиите, че се водят преговори тяхното изправяне пред съда да бъде ускорено и те да прекарат в ареста само 24 часа. Нотев съобщи и, че Сидеров започва безрочна гладна стачка. 

 

Сидеров пристигна в Столичното следствие, посрещнат от група симпатизанти, дошли пред сградата. Над 60 униформени от различни полицейски сили следяха за реда пред следствието.

 

При влизането си в сградата Сидеров се обърна към симпатизантите си с думите: "Диктатурата на Борисов и на Цацаров ще падне съвсем скоро. Тя ще падне и от този ден нататък, защото преля чашата и под натиска на външни фактори. Съвсем скоро ще имаме геополитически земетръс и те ще загубят властта. Тогава ще дойде денят на възмездието".

 

 

Припомняме, че Волен Сидеров и заместникът му Денислав Чуколов бяха призовани в Столичното следствие, за да им бъдат повдигнати обвинения за хулиганство. Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта на първия тур на местните избори. За това престъпление законът предвижда до пет години затвор.