Изтъкната е нейната лидерска роля в справянето с редица важни въпроси

Видео: Ройтерс

 

Американското списание "Тайм" обяви германския канцлер Ангела Меркел за "Човек на годината". Изтъкната е нейната лидерска роля в справянето с дълговата криза в Европа, както и по отношение на въпросите с бежанците, мигрантската вълна и руските действия в Украйна, пише БГНЕС. 

Още по темата

 

"Заради това, че иска от своята страна повече, отколкото мнозинството политици биха се осмелили, заради това, че застава срещу тиранията и личната изгода, както и заради това, че представлява твърдо морално лидерство в свят, където има недостиг от него, Ангела Меркел е "Човекът на годината" на "Тайм", написа редакторът на изданието Нанси Гибс.

 

Подгласници на германския канцлер са лидерът на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади, републиканският кандидат за президентската надпревара Доналд Тръмп, активистите от кампанията срещу неравенствата спрямо афроамериканците „Черният живот има значение“, както и президентът на Иран Хасан Рохани.

 

Според "Тайм" Меркел заема позиция всеки път, щом през годината сериозна криза заплашваше Европа. Дъщеря на пастор, която е израснала зад Желязната завеса, 61-годишната Меркел вече 10 години е в управлението на страната и една от най-влиятелните жени в световната политика.

 

Защо лидерът на ИДИЛ беше сред номинираните - припомнете си във видеото: