Не споделям мнението, че Янева е "опраскана", заяви нейният защитник

 

"Пред ВСС Владимира Янева казва, че не си спомня за разговора (който се твърди, че е водила с Румяна Ченалова - бел.ред.)". Това заяви за "Здравей, България" Антон Станков,

Още по темата

адвокат на бившия съдия на СГС, която е обвинена в безконтролно разписване на специални разузнавателни средства за по-дълъг от законоустановения срок.

 

"Не бих споделил мнението, че Янева е "опраскана". В момента тя е отстранена от длъжност, но е съдия, за разлика от госпожа Ченалова", допълни юристът. 

 

Бившият правосъден министър заяви, че той и клиентката му очакват разговорите да бъдат разследвани по същество: "Ще дадем изявление по съответния процесуален ред". 

 

"Съвсем нормално е Цветан Цветанов като подсъдим и Янева като председател на СГС да не поддържат отношения по време на делото", коментира юристът информацията, че  неговата клиентка и председателят на ПГ на ГЕРБ са скарани. 

 

Що се отнася до оставката на правосъдния министър Христо Иванов, Станков заяви: "Тя беше приета бързо. Значи е била очаквана. Мисля, че и двете страни въздъхнаха с облекчение".