Сняг, суграшица и градушка връхлетяха различни райони на страната

 

Природни бедствия в Европа и Америка.  Заради обилни снеговалежи, които последваха серия от бури торнадо, в Съединените щати настъпи истински траснпортен хаос. Наводнения в обширни райони на Южна Америка взеха най-малко 12 жертви. 

Още по темата

 

Сняг, суграшица и градушка връхлетяха различни райони на Съединените щати и объркаха трафика. Това се случва в момент, когато милиони американци се отправят на път за новогодишните празници.

 

Метеоролози прогнозират обилни снеговалежи и над 30 сантиметра сняг в няколко щата на страната. Заради зимни бури и заледяване в щата Оклахома без ток са 54 000 домакинства. Преди броени дни серия от торнада и бури отнеха живота на над 40 души в различни части на страната.

 

Мощни бури се очакват също в Мисисипи и Флорида. Заради лошото време бяха отменени близо 3 000 полета, а над 4800 закъсняват. В най-силно пострадалите райони оцелелите тепърва откриват мащабите на бедствието.

 

"Благодарни сме, че много семейства ни изпратиха пари, за да се възстановим и да има какво да ядем. Благодарни сме, че може да се приютим на топло при приятели", заяви Дейвид Руиз.

 

Най-малко 12 души загинаха след незапомнените наводнения в Бразилия, Аржентина, Парагвай и Уругвай.  Водата се покачи толкова бързо, че вратата се оказа потопена. Наложи се да извадим всичко навън и да го сложим на оградата.

 

Десетки хиляди все още не могат да се приберат по домовете си. В най-тежко пострадалите райони на Аржентина е обявено извънредно положение. Лошото време, предизвикано от метеорологичния феномен Ел Ниньо по Коледа, наложи евакуацията на общо 160 000 души в четирите засегнати страни.

 

Във Великобритания стотици военни бяха изпратени да помагат на засегнати от наводненията хора, а властите  обявиха, че ще преосмислят напълно защитата преливащите реки.

 

Вижте кадрите, запечатали опустошенията в Далас след смъртоносното торнадо, което връхлетя Тексас. 

 

 

Видео: Ruptly