Бащата убил детето и съпругата си с незаконен пистолет

 

Нови разкрития за семейната трагедия в Пловдив, която потресе цяла България. 35-годишният Благой Сапунджиев е убил дъщеричката си и съпругата си с незаконен пистолет. Полицията в града засега отхвърля версията външен човек да е убиецът. 

 

Според разследващите Благой Сапунджиев първо е застрелял съпругата си от упор и след това собственото си дете. Тепърва полицаите ще изясняват по какъв начин и откъде мъжът е придобил оръжието. Най-вероятно убийството е било планирано. 

 

И тримата са убити с по един изстрел в главата. За да се докаже категорично, че мъжът е стрелял, са взети натривки от ръцете му. Благой и Йорданка се разделили преди три месеца, но той често гостувал в апартамента заради дъщеря си. Не могъл да понесе мисълта, че жената му настоява да се разведат. Това най-вероятно е накарало мъжът да посегне към оръжието.

 

Във фаталната нощ съседите не са чули скандал в семейството. Във фирмата, в която Благой е работил като шофьор, не вярват той да е извършителят на престъплението. 

 

През лятото Благой споделил с колегата си, че вероятно ще се раздели с жена си, защото тя обичала да посещава дискотеки, а той да си стои вкъщи. Твърдял, че я обича много, а колегите го съветвали да запази семейството си заради детето. 

 

До момента няма информация семейството да е имало дългове. В апартамента криминалистите са открили голямо количество пари. Няколко експертизи чакат разследващите, за да дадат окончателен отговор как се е стигнало до трагедията. По-опитните криминалисти знаят, че истинската причина никога няма да бъде разкрита, защото и жертвите и извършителят не са сред живите.   

 

Репортер: Благой Бекриев