Призиви за това има от страна на съюзниците ѝ от баварския Християнсоциален съюз

Германският канцлер Ангела Меркел все още е против въвеждането на ограничения в броя на приеманите годишно в Германия бежанци и мигранти. Тя потвърди позицията си в реч пред конгреса на баварския Християнсоциален съюз (ХСС), който е съюзник на нейния Християндемократически съюз, предадоха ДПА и БТА.

 

Лидерът на ХСС Хорст Зеехофер предлага през 2016 г. в Германия да бъдат приети не повече от 200 000 мигранти, което е под една пета от приетите миналата година над 1 милион.

 

Меркел заяви, че иска да ограничи бежанския поток в ЕС, като същевременно се запазва свободата на движение в блока, отбелязва Ройтерс.

 

„За мен е много важно да постигнем осезаемо понижаване на бежанския поток и в същото време да съхраним свободното движение на хора в ЕС", заяви тя на конгреса на ХСС в баварския курорт Вилдбад Кройт.

 

Властите и инфраструктурата на провинция Бавария бяха особено тежко засегнати от масовия мигрантски поток. Огромното мнозинство от регистрираните в Германия 1,1 милион бежанци през 2015 г. са влезли в страната през южната граница на Бавария, отбелязва ДПА.