Сред заподозрените има двама германци, иракчанин, сърбин и американец

Търсещи убежище хора са участвали в нападенията над жени на Нова година в Кьолн, съобщиха от вътрешното министерство в Германия, цитирано от "Франс прес" и БГНЕС.

 

Още по темата

Според говорителя на министерството Тобияс Плате федералната полиция е установила самоличността на 31 души, които са участвали в насилието. 18 от тях са подали документи за убежище в Германия.

 

„От 31 заподозрени, чиито имена знаем, 18 имат статус на търсещи убежище“, каза Плате.

 

Според него по-голяма част от общо 32-те престъпления, документирани от федералната полиция в празничната вечер, са свързани с кражба или нанасяне на телесна травма. Три от тях са сексуални престъпления, въпреки че полицията няма имена на заподозрени по тези нападения.

 

Говорителят на полицията допълни също, че от тези 31 разпитани по подозрения в престъпления деветима са от Алжир, осем от Мароко, петима от Иран и четирима от Сирия. Сред заподозрените има и двама германци, иракчанин, сърбин и американец.

 

В същото време шокът от сексуалните нападения в Кьолн още не е изчезнал. В новогодишната нощ на централната железопътна гара в германския град десетки жени бяха нападнати, обиждани и ограбени. С всеки изминал ден броят на жалбите в полицията расте. Само тук са вече над 120.