Стоименов вероятно е застрелян с „Макаров”, полицията издирва трима за покушението

 

Нови разкрития за снощния показен разстрел в София. Убийството на бизнесмена Веселин Стоименов вероятно е извършено с пистолет „Макаров”, а полицията издирва трима души за покушението. 

 

До момента се знае, че са намерени седем гилзи, бизнесменът е бил убит с няколко куршума, имало е и контролен изстрел в главата. Физическият убиец, твърдят разследващите, го е причакал във входа на блок 19, където Веселин Стоименов е отивал на гости. 

 

Екзекуцията на Веселин Стоименов става около 20:00 часа в четвъртък.  

 

„В момента се прави аутопсия и не може да се каже”, заяви Павел Панов, говорител на Софийска градска прокуратура, запитан колко куршума има в тялото на убития. 

 

На въпроса за автомобила, който беше намерен опожарен, и дали той е свързан с това престъпление, Павел Панов заяви, че се работи по много версии, включително и за връзката на този автомобил, но в момента не е удачно да се изнася повече информация. 

 

Опожареният автомобил е намерен в района Зимния дворец в „Студентски град” в София, час след убийството на бизнесмена. Първоначалните данни на разследващите сочат, че килърите са били трима.  

Още по темата

 

„Че е поръчков случая, поръчков е”, смяна Ботьо Ботев, бивш шеф на „Убийства” в Национална служба „Полиция”. 

 

Ботев е работил по показния разстрел на Георги Илиев, шеф на ВИС-2. Убитият бизнесмен пък е сочен за наследник на бизнеса на Илиев по Черноморието. Ботев е категорични, че екзекуторите на Стоименов или поне част от тях, скоро няма да са сред живите. 

 

„В една такава професионална работа, ако говорим така за нея, двамата са излишни”, обясни Ботьо Ботев. 

 

Няма данни бизнесменът да е заплашван. Той е публично известната фигура в Слънчев бряг, управлява имотите на „ВАИ Холдинг” в Слънчев бряг. Сред тях е хотел „Дюн”, в който днес намираме барманка, която работи от 10 години за Стоименов.  

 

„Никога не е имал охрана, а само шофьор”, обясни Златина Русчева. „Това, което аз съм видяла от господин Стоименов, е уважение, страхотен работодател, страхотен човек, всички сме потресени”.

 

Освен в хотелиерския бизнес, фирма на Стоименов прояви апетити и към развлекателния бизнес с лодки в резервата на река Ропотамо. Бизнесът стартира през 2013 година, когато преждевременно е прекратена концесията на фирмата на Тодор Ташев. 

 

„Цялата държавна машина беше впрегната, за да получи той концесията”, заявява Тодор Ташев. 

 

Той научил от новините за убийството.Твърди, че с убития нямали лични отношения. 

 

„На фона на всичко останало ние сме нямали сблъсъци. Единствено проведен конкурс от РИОСВ-Бургас, който в последствие беше доказан, че е незаконосъобразен и отменен от съда и дотам. Това са ни отношенията, нищо повече”, заяви Тодор Ташев- бивш концесионер р. Ропотамо. 

 

Убитият бизнесмен няма криминални регистрации.

 

Разследващите работят по всички версии, сред тях личен мотив или неуредени бизнесотношения.