Потърпевшият е с избити зъби, разсечена скула, счупени очила”

 

Пореден случай на необяснима агресия. Младеж на около 16 години е пребил мъж в автобус в Бургас. От полицията все още издирват нападателя.  

 

64-годишният Чанко Стайков както всеки ден пътувал в автобуса за летището, където работи като авиоинженер. На седалката до него седели момче и момиче, като девойката била качила краката с калните си ботуши на отсрещната седалка.

 

„Погледнах ги няколко пъти, но не успях да привлека вниманието им, за да разберат, че това, което правят не е редно. Затова, когато стигнах до летището и слязох, им направих забележка. „Това не е редно, моля не правете така””, разказва потърпевшият Чанко Стайков. 

 

Реакцията на момчето, което било високо около 1,80 м и на видима възраст 15-16 години била неочаквана за Чанко, който получил серия от юмруци.

 

Извика нещо след мен, понеже аз вече слизах от автобуса. Обърнах се да разбера какво иска и тогава атаката започна. Имам избити зъби, разсечена скула, счупени очила”, разказва битият мъж.

 

Никой от пътуващите в автобуса не се притекъл на помощ на мъжа, който слязъл на летището. Не са реагирали и шофьорът, и кондукторът в рейса. Автобусът продължил към квартал „Сарафово”, където вероятно нападателят е слязъл. 

 

Служители на Гранична полиция спрели машината по обратния му курс, но вече в него нямало свидетели. 

 

Разпитът на пострадалия продължи през целия следобед. От полицията съобщават, че търсят очевидци на инцидента, за да установят самоличността на извършителя на побоя.

 

24 часа след инцидента Чанко не може да си отговори на въпроса как една забележка може да предизвика такава жестокост

 

„Значи това са натрупвани някакви неприятни емоции, някакъв негативизъм в тези млади деца, за да извършат подобно нещо”, заявява Чанко Стайков.

 

В Бургас към момента видеонаблюдение в автобусите на градския транспорт няма. 

 

Репортер: Цеца Алексова