Задържани са двамата мъже, които са го удряли

 


Ученик беше убит заради спор на пътя.  Инцидентът стана на оживена улица в центъра на Враца.

 

Спорът между 18-годишният Тодор и двамата нападатели става в по обяд в центъра на Враца. Убитото момче натиснало клаксона на автомобила си и това ядосало двамата братя – Десислав и Иван, които пресичали улицата. Младежът отивал на училище, а в автомобила пътувала и негова съученичка и приятелка. 

 

„Последвали са реплики, обидни думи и побой”, обясни говорителят на ОД на МВР Красимир Василев.  "Двамата братя са нанесли на 18-годишното момче множество удари с ръце", съобщиха от Окръжната прокуратура в града. 

 

Линейка идва петнайсетина минути след побоя. Тодор е откаран в болницата в града, където малко по-късно умира. Ивайло, братът на 18-годишния ученик  е категоричен, че Тодор никога не е бил агресивен и опроверга информациите, че абитуриентът носел в себе си метален бокс и пръв е проявил агресия.

 

„Брат ми беше кротък човек, аз не мога да си представя , че ще направи такова нещо”, обясни Ивайло.  Съучениците на Тодор са в шок. „Това е голяма трагедия”, коментира директорът на СОУ „Васил Кънчов” Димитър Марков.  В сряда в училището е обявен ден на траур, а със съучениците на момчето ще работят психолози. През тази година Тодор е трябвало да бъде абитуриент. 

 

И двамата братя вече са задържани от полицията.  36-годишният Десислав е криминално проявен за кражба и шофиране в нетрезво състояние. И той и 32-годишният му брат Иван са се занимавали с продажба на автомобили. 

 

Разпитани са 12  очевидци на случилото се, като разпитите ще продължат и в следващите дни и пред съдия. Назначена е съдебно- медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани. Разследването продължава.

 

Темата продължава и утре в "Здравей, България"!

 

Репортери: Румяна Попова, Десислава Георгиева