Номинирани за „Най-лош филм” са и „Пиксели”, Ченгето на мола 2”, „Възходът на Юпитер”

Филмите „Петдесет нюанса сиво” по едноименния еротичен бестселър на британската писателка Е Л Джеймс, "Пиксели", "Възходът на Юпитер" и "Ченгето на мола 2" получиха по шест номинации за антинаградите „Златна малинка”, съобщава БТА.


„Петдесет нюанса сиво" е кандидат за шеговития приз в категориите най-лош филм, най-лош актьор (Джейми Дорнан) и най-лоша актриса (Дакота Джонсън).


За най-лош филм са номинирани и "Фантастичната четворка", "Възходът на Юпитер", "Ченгето на мола 2" и "Пиксели".


Режисьорите Анди Фикман ("Ченгето на мола 2"), Том Сикс ("Човешка стоножка 3"), Сам Тейлър-Джонсън ("Петдесет нюанса сиво"), Джош Транк ("Фантастичната четворка") и Анди и Лана Уашовски ("Възходът на Юпитер") също ще се борят за „Златна малинка”.


Актьорът Адам Сандлър пък получи две номинации. Сред конкурентите му за пластмасовите статуетки за най-лоши актьори са и Еди Редмейн и Руни Мара, които имат шансове да получат номинации за „Оскар” в тазгодишната надпревара за най-престижните награди в света на киното.


Номинираните за най-лош актьор са Джейми Дорнан за "Петдесет нюанса сиво", Джони Деп за "Мордекай", Кевин Джеймс за "Ченгето на мола 2", Адам Сандлър за "Обущарят" и "Пиксели" и Чанинг Тейтъм за "Възходът на Юпитер".


Носителката на „Златна малинка” за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Дакота Джонсън за "Петдесет нюанса сиво", Катрин Хайгъл за "Домашен ад", Мила Кунис за "Възходът на Юпитер", Дженифър Лопес за "Съседското момче" и Гуинет Полтроу за "Мордекай".


В категорията за най-лош актьор в поддържаща роля са номинирани Чеви Чейс за "Джакузи - машина на времето 2" и "Ваканцията", Джош Гад за "Пиксели" и "Кум под наем ООД", Кевин Джеймс за "Пиксели", Джейсън Лий за "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение" и Еди Редмейн за "Възходът на Юпитер".


С номинации за най-лоша актриса в поддържаща роля са Кейли Куоко за "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение" и "Кум под наем ООД", Руни Мара за "Пан",Мишел Монахан за "Пиксели", Джулиан Мур за "Седмият син" и Аманда Сайфред за "Тиха нощ, луда нощ" и "Пан".


Номинирани в категорията за най-лош сценарий са Саймън Кинберг, Джеръми Слейтър и Джош Транк за "Фантастичната четворка", Кели Марсел за "Петдесет нюанса сиво", Анди и Лана Уашовски за "Възходът на Юпитер", Кевин Джеймс и Ник Бейки за "Ченгето на мола 2" и Тим Хърлихи и Тимъти Даулинг за "Пиксели".


В категорията за най-лош римейк или продължение с номинации са "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение", "Фантастичната четворка", "Джакузи - машина на времето 2", "Човешка стоножка 3" и "Ченгето на мола 2".


В категорията за най-лоша екранна комбинация са номинирани Майлс Телър, Майкъл Б. Джордан, Кейт Мара и Джейми Бел във "Фантастичната четворка", Джони Деп и залепеният му мустак в "Мордекай", Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в "Петдесетнюанса сиво", Кевин Джеймс и неговите Сегуей/залепен мустак в "Ченгето на мола 2" и Адам Сандлър и който да е чифт обувки в "Обущарят".


От миналата година „Златна малинка” се присъжда и в категорията "Спасител". С нея се почитат предишни носители на антиотличията, които наскоро са получили ласкави отзиви за работата си. Тази година в категорията са номинирани Елизабет Банкс, М. Найт Шаямалан, Уил Смит и Силвестър Сталоун.


„Златна малинка” по традиция ще бъдат раздадени ден преди „Оскар”-ите – на 27 февруари.
Антинаградите са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя.


Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара. И въпреки пародийния характер на наградите, звезди от ранга на Сандра Бълок и Хали Бери са идвали на церемонията, за да приемат лично евтините си трофеи.