Темата е била дискутирана на последните консултации с РБ и ПФ, посочи той

Във вторник ще имаме може би и позиция за евентуално сезиране на Конституционния съд относно въпросите на референдума. Това каза пред журналисти в Бургас председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

Още по темата

 

Цветанов посочи, че темата е била дискутирана на последните консултации с РБ и ПФ. „Оставихме отворена възможността. Имах възможност да се чуя и с Валери Симеонов, който каза, че може да подкрепи евентуално такава инициатива. Във вторник ще имаме окончателна позиция за ветото на президента, евентуални бъдещи законодателни промени в Изборния кодекс, за да успокоим българите, които живеят в чужбина и може би позиция за евентуално сезиране на Конституционния съд от парламентаристите”, каза още Цветанов.

 

Той допълни, че ГЕРБ е отскоро в политиката и вече партията е натрупала 10-годишен опит. „Това ни даде възможност да минем през много национални избори, които спечелихме и ние ги спечелихме, защото бяхме единни. Партията е консолидирана и застава твърдо зад нейния си лидер. Никога не е стояло на дневен ред кой да бъде лидерът на ГЕРБ и всеки един от нас си знае мястото в позициите, които е натоварен да изпълнява. Големият проблем на всички политически формации в годините на прехода е, че винаги, когато една партия е силна започват веднага вътрешните борби за надмощие и преразпределение на влияние”, каза Цветанов.

 

Той даде пример със СДС. „Това, което се случва в БСП, и създаването на АБВ беше също провокирано, според мен, от вътрешните конфликти и не знам как биха могли да се обединят, така че да бъдат максимално консолидирани”, посочи той във връзка с евентуална възможност за обща кандидатура на БСП и АБВ на предстоящите президентски избори.