Човекът нямал общо с ВСС

 

Есемесът, който Лозан Панов показа на журналисти в четвъртък и обясни, че е получен от премиера Бойко Борисов, е изпратен на министър-председтеля от негов съветник. Това каза самият Борисов в Народното събрание. 

 

Той уточни, че е получил информацията от човек, който няма общо с ВСС, но категорично няма да назове името му. 

 

Борисов обясни още, че не е говорил с Владмира Янева и с Лозан Панов и допълни, че Панов не може да му държи сметка как да гласува партията му.  

 

Highslide JS
 

Още по темата

Един есемес предизвика поредния скандал в съдебната система. Член на Висшия съдебен съвет докладвал на премиера в реално време за дебатите по аферата „Яневагейт”.

 

 „Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа с двете каки, не го приехме", гласи текстът на съобщението до Бойко Борисов.

 

Оказа се, че едно съобщение за броени минути може да внесе смут във Висшия съдебен съвет. Есемесът беше препратен до председателя на Върховния касационен съд от премиера Бойко Борисов. Кой информира министър-председателя за случващото се по време на заседанието не стана ясно вчера. Това обаче прекъсна работата на магистратите и изненадващо доведе премиера при тях.