Четирима души са влезли в столичното 17-о училище

 

Отново саморазправа в училище. Родители нахлуха в учебно заведение в столицата. Две ученички бяха дърпани и удряни от тях. 

 

Минути след началото на първия учебен час на учениците от втора смяна в 17-о СОУ в София четирима души - двама мъже и две жени, нахлуват в училището. Избутват охраната и влизат в часа по биология на 11 „А” клас, за да търсят Калоян. 

 

Причина за саморазправата е конфликт между десетокласник и единадесетокласника. Днес именно бащата, майката, лелята и братовчед на едно от момчетата идват в училището да се саморазправят с друго дете. Така гневът на семейството на десетокласника си навлекли други две момичета. 

 

Според директорката на училището десетокласникът, чието семейство е нахлуло в час, е добър ученик. Нямал проблеми и досега не се е оплаквал от тормоз в училище. 

 

Час по-късно родителите на децата и учениците отидоха в Трето районно управление, за да дадат показания. Участници и свидетели отказаха да застанат пред камерата на Нова телевизия, именно защото по случая тече следствие. 

 

В полицията е задържано семейството, потърсило саморазправа, а от утре в училището ще има нова, по-засилена охрана.