Протест и контрапротест за кмета Ценко Чоков

 

Време разделно в Галиче! За пръв път хора в селото вчера излязоха на протест срещу скандалния си кмет Ценко Чоков.

Още по темата

 

Близо 40 души поискаха затвор за сина на кмета на селото - Мартин Чоков и оставка за Ценко Чоков. Преди 10 дни Радослав Илиев подаде жалба в прокуратурата, че е бил бит от Мартин Чоков.

 

На метри от протеста обаче се изви контрапротест, близо 300 души излязоха на студа да бранят Чоков и семейството му. За разделено Галиче разказва Тина Ивайлова:


Чоков-младши първоначално беше обявен за общо държавно издирване, впоследствие беше задържан и му бяха повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Съдът обаче реши, че няма достатъчно доказателства и го освободи срещу гаранция от 2000 лева.

 

На 50 метра от недоволните срещу кмета на Галиче се състоя контрапротест в негова защита. Над 300 души обявиха, че стоят твърдо зад Ценко Чоков.

 

Междувременно Ценко Чоков беше категоричен, че появилият се Facebook профил с публикувани нападки срещу главния прокурур, е фалшив.

 

Радослав е с две мозъчни операции и получава епелиптични пристъпи, но близките му твърдят, че те са се увеличили, след като е бил бит от Мартин Чоков. А кметът на Галиче е убеден, че синът му е невинен.

 

След протестите за и против него кметът на Галиче обясни, че всичките му доходи са законни.