Как да превърнете не само 14 февруари в истинска наслада за сетивата

Много влюбени двойки са в трескава подготовка за най-романтичния празник, честван в световен мащаб, Свети Валентин. Той се празнува всяка година на 14 февруари, макар че не е официален празник, информира БГНЕС.

 

Денят на влюбените е започнал като литургичен празник, на който се почита светец на име Валентин. През 18 век, в Англия, празникът придобива и романтичния си облик, ден в който влюбените двойки, изразяват чувствата си чрез цветя, сладки, картички и др. Символите на Св. Валентин са сърцето, гълъбите и фигурки на крилатия Купидон.

 

Основна част от романтика на празника е и вкусната храна. foodpanda, подбра 5 романтичните храни, с които може да зарадвате вашата половинка.

 

Шоколад - чист шоколад под формата на сърце, шоколадови мъфини, бисквитки или кейк. Все пак шоколадът е един от основните афродизиаци.

 

Палачинки - може да изненадате любимия си още на закуска с вкусни малки палачинки, поднесени със сметана и замразени горски плодове. Оформете ги под формата на сърце.

 

Хайвер - той е вкусен деликатес, който би се вписал чудесно на вашата романтична трапеза. Направете малки хапки от хляб със семена и ги намажете с черен хайвер. Може да поднесете и кошнички от белтък, пълнени с червен хайвер.

 

Омар и морски деликатеси. Ако искате да изненадате своя любим/а може да подготвите обилно средиземноморско меню. Цял омар, поднесен с лимони и други морски деликатеси като скариди, миди, октопод и др.

 

Месо - телешкото е добър избор. Ако искате да приготвите нещо по-специално, заложете на гъши дроб, поднесен върху канапе от ябълка или ананас.

 

Не забравяйте и виното. За символ на Свети Валентин се смята червеното вино.