Жената запазила самообладание и се биела докрай, без да даде парите

 

Продавачка наби въоръжен с пистолет крадец, влязъл да ѝ прибере оборота. Жената запазила самообладание и се биела докрай, без да даде парите. Историята е от врачанското село Търнава.

 

Късно вчера в хранителния магазин нахлува маскиран мъж. Насочва пистолет към продавачката и изкрещява „Това е обир!”.

 

Искаше оборота. Първо си помислих, че е шега, но след това се изплаших", разказва Силвия Йотова. 

 

Въпреки шока младата жена успява да запази самообладание и на свой ред минава в атака. С единственото оръжие, което има под ръка - парцала за под. Започва да удря обирджията с дългата дръжка. И не спира, дори когато нападателят започва да стреля. 

 

„Зареди пистолета, гръмна един път, аз продължих да се защитавам с парцала, зареди за втори път, но не успя да гръмне, вече взе да отстъпва, защото видя, че аз не отстъпвам и тръгна към вратата”, разказва още Силвия Йотова. 

 

Нейна колежка в дъното на магазина видяла всичко.

 

„Чух изстраела, чух, че иска парите и първосигнално се свих настрани, защото той не ме чу и не ме видя и се обадих на мъжа на колежката”, разказва Милица Луканова. 

 

Охранителните камери в магазина успяват да запечатат случката. И най-унизителната част за бандита - момента, в който решава да напусне магазина без очакваната плячка, докато 24-годишната Силвия го замеря с всеки от продуктите, които успява да докопа. Маскираният избягал, а полицията все още го издирва.

 

А днес цялото село коментира случката. Жената ще бъде наградена от работодателите си, а в магазина вече ще има и охрана.