Вотът на недоверие не мина

 

Депутатите отхвърлиха вота на недоверие към кабинета "Борисов". Парламентарното мнозинство преодоля успешно атаката на БСП и ДПС в областта на здравеопазването. Само 80 народни представители гласуваха "за".  Подкрепата дойде от вносителите - ДПС, БСП, народните представители от "Атака" и няколко независими.  130 депутати от управляващото мнозинство гласуваха "против" , а петима се въздържаха. 

 

Дотук се стигна след скандала около дарените ваксини от Турция, но според опозицията мотивите са тотален провал в здравеопазването. БСП, ДПС и независими депутати внесоха вот на недоверие към кабинета преди седмица, а дебатите по вота бяха преди два дни. 

 

"Поуката от вота е, че е по-лесно да си против, отколкото да си прав", коментира след края на гласуването здравният министър Петър Москов. 

 

 

"Изказванията на Петър Москов изобилстваха повече от обидни квалификации към представители на опозицията, отколкото смислени аргументи за защита на политиката, която той провежда", коментира след вота Атанас Мерджанов от левицата.  "Това не беше тема на обществото", убеден е лидерът на ДСБ Радан Кънев.