Екипът на "Дойче веле" ни среща с Джуниър Босила Баня

Джуниър Босила Баня, известен още като Би Бой Джуниър, се разболява от детски паралич на 3-годишна възраст. Но не позволява това да ограничи живота му. Напротив – превръща се в една от най-емблематичните фигури на брейк денс сцената. Той е и бивш световен шампион.

„Работил съм много върху себе си. Все още го правя. Има неща, които не мога да правя като всички останали, но се старая да се адаптирам. Не търся оправдания. Винаги съм имал сили да надскоча себе си. Успях да превърна негативното в живота си в нещо положително, като вярвах в себе си”, споделя Би Бой Джуниър пред „Дойче веле”.

Макар и вече на 43, той не забавя темпото. Пътува по света, преподава и изпълнява. Участва и в пиеса във Франция, която изследва връзката между младите мъже и мъжествеността. Това е комбинация от хип-хоп и театрално изпълнение.

Олимпийската мечта: Най-добрата брейк танцьорка в Германия се готви за Игрите в Париж (ВИДЕО)

Джуниър живее в Париж от 2005 г. Градът ще бъде домакин на Олимпийските игри през лятото на 2024 г., където брейкденсът ще бъде включен като официална дисциплина за първи път.

„Заслужаваме да получим същото признание като другите спортове на атлетично ниво. Посвещаваме живота и телата си на дисциплината. Това са дълги часове упорит труд. Движенията, които правим, може да изглеждат невъзможни за някои. Спортисти от други дисциплини дори ни завиждат. Брейкденсът определено има място на Олимпийските игри”, коментира Би Бой Джуниър.

Още по емата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase