Движението през част от възловото софийско кръстовище е спряно

 

 

Депутатите забраниха свободното къмпингуване и паркирането на 100 метра от морето. 
На плажа е разрешено да се спи, но - под звездите. Забраната на палатките изкара тази вечер 100-тина души на „Орлов мост” на палатки.

 

Депутатите забраниха палатките на дивите къмпинги. Затова протестиращите решиха да ги опънат на „Орлов мост” във вечерния час пик. 

 

Забраната за къмпингуването, извън регулираните за това места, изкара на протеста хора, които преди време протестираха срещу идеите за застрояване на къмпингите „Корал”, „Иракли” и „Кара дере”.  

Още по темата

 

Започна да става много дълга поредица от казуси – растеж срещу природа. И защото честно казано в тези година на бурна икономическа инициатива една от дежурните жертви е природата”, коментира социологът Първан Симеонов.

 

Протестиращите ще се съберат отново на „Орлов мост” на 7 март. Ще искат от президента Плевнелиев да наложи вето на спорната точка в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. 

 

Част от тях изразиха недоволството си, докато законът се обсъждаше в парламента. 

 

Поправката се появи покрай иначе широко одобряваната идея да се забранят концесиите, строителни и търговски дейности на плажовете със защитени дюни.  

 

„Извинявайте, тук има един плаж, на който има 400 автомобила! Това е девствен плаж, който искаме да спасим”, заяви Найден Зеленогорски от Реформаторския блок. 

 

„Не може с двоен аршин да се мери. Опазването на плажовете не се извършва, когато по тях се паркира, има палатки, разпънати каравани, природа не се пази с коли, боклуци”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

 

Въпреки напрегната среща пленарната зала забрани свободното къмпингуване.