Британецът се изправя срещу Пулев на 7 май

 

Кубрат Пулев 23 мача, 22 победи, 1 загуба. Дерек Чисора - 30 мача, 25 победи, 5 загуби. Цифри в полза на българина.

 

Чисора е известен, като лошото момче в професионалния бокс тежка категория. И с думи, шоу и дори провокации скача на почти всички свои опоненти. На пресконференция преди мача с Витали Кличко се нахвърли на бъдещия си опонент Дейвид Хей. Но на ринга ентусиазмът на Чисора се срина.

 

"На ринга е друго от масата за пресконференции. Ринга врати няма. Той така се държа и с Хей, с Хелениос, Кличко… с всички, от които е загубил се държа така", казва Кубрат Пулев.

 

Чисора обаче е категоричен - по-добър е от Кубрат и ще го победи.

 

 

Аз избрах Кубрат Пулев за съперник, не той мен. И съм по-добър от него. Може да не ви харесва, но е така. Той се бие като аматьор”. Това заяви британецът Дерек Чисора на пресконференцията в София, организирана от Нова телевизия, по повод предстоящия му двубой с най-добрия български боксьор.

 

Още по темата

Англичанинът благодари на феновете на спорта у нас за топлото посрещане и подчерта, че дори искал да се бие с Кобрата на българска земя. 

 

"Аз също смятам, че съм по-добрият. Но това ще си проличи на ринга", каза от своя страна Пулев.

 

Той каза, че се чувства спокоен преди важния мач.

Видео: БГНЕС

 

"Доста време мина, откакто не съм бил на ринга и съм жаден да се завърна. Смятам, че моите възможности са по-големи от неговите и това ще изиграе роля в самия мач, защото и двамата ще се подготвим добре. Най-силната страна на Дерек е шоуто, определено е добър актьор", коментира още Кобрата.

 

Highslide JS
 

 

Кубрат Пулев и Дерек Чисора ще се изправят един срещу друг в битка за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF на 7 май в Хамбург, Германия. Двубоят на титаните ще се излъчва директно по каналите, част от пакета Diema Extra. "Нова Броудкастинг Груп" единствена притежава правата за излъчване на мача.

 

 

Боксьорите в тежка категория ще влязат в директен сблъсък, който е част от организираните от „Тим Зауерланд“ събития на „Барклейкард Арена“. И двамата са нетърпеливи отново да грабнат европейската корона и да получат втори шанс да завоюват първото място в света.

 

От ноември 2015 г., когато не успя да детронира Владимир Кличко, Кобрата е извоювал победи срещу Джордж Ариас и Морис Харис. Чисора, който оспорва световната титла на Виталий Кличко през февруари 2012 г., също се радва на добра форма, благодарение на която не е имал загуба в последните си пет излизания на ринга.

 

Генералният мениджър на „Тим Зауерланд“ Крис Майер очаква с нетърпение сблъсъка между супертежките фаворити. „Горди сме, че ще организираме това изключително събитие за европейската титла през май в Хамбург. След един доста дълъг и скучен период в тежката категория, сега имаме възможност да предложим подобно зрелище. Очаквам сериозна и тежка битка. Не мога да предположа кой ще излезе победител“, сподели Майер. Той сподели, че не е изключено в съвсем близко бъдеще мачове от подобен ранг да се провеждат в България и се работи в тази посока.