"На колегите от ГЕРБ ще кажа, че реформата на министър Москов ще стигне до край", заяви премиерът

 

„Петър Москов и Николай Ненчев могат да разчитат на подкрепата ми”. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел искането на Парламентарната група на ГЕРБ ДСБ да напусне властта.

 

"Ние нямаме споразумение с ДСБ, а с Реформаторския блок и то в момента се изпълнява. Що се касае до кабинета и министрите, както и управлението на кабинета, го правя аз. Предполагам, че хората от ГЕРБ започват да недоволстват от ежедневните изяви на някои от членовете на РБ, които не излизат от там, а се правят на опозиционери с кадрите, които имат във властта. Никога не съм делил хората на кой от коя партия е в управлението и ако те са добри професионалисти и си изпълняват ангажиментите, нямам повод да ги гоня”, заяви Борисов. 

Още по темата

 

"На колегите от ГЕРБ ще кажа, че реформата на министър Москов ще стигне до край и ще го подкрепяме. Министър Ненчев всеки ден преди да спре обществена поръчка ми се обажда, консултираме се. Виждате, че по спрените от него поръчки няма коментар. Той се справя много добре и работи прекрасно”, коментира още министър-председателят.

 

"И Ненчев, и Москов са министри, които са ми предложени от РБ, тогава никой не ги е делял. За Радан Кънев повече дума няма да кажа, той ме обвини в лъжа за две неща, за които много ме обиди. Това, че не е искал смяната на главния прокурор, аз бях останал с обратното усещане, извинявам се, че съм го разбрал грешно. И другото, че стотици били назначенията, добре - не са стотици, но са достатъчно. Човек трябва да има доблест, когато излиза да говори, да знае какво приказва", заяви Борисов.

 

"Винаги съм мечтал Москов да дойде в ГЕРБ, но той си е ДСБ-ар. И сега като говори, го боли и го е яд за това, което се случва. Той не е от ГЕРБ, аз го искам, но той си е там”, допълни премиерът.

 

На въпрос има ли раздор между него и Цветан Цветанов, Борисов заяви: „Да съм в раздор с някой означава, че съм равен”.

 

"Между мен и ПГ на ГЕРБ няма противоречия. Просто те се изнервят на моята добрина, толерантност и на това, че ми се качват на главата и дори подскачат на нея”, коментира още Бойко Борисов.