Пампорово ще е домакин през 2018-а година

Продуцентът на „Събуди се“ по Нова Елена Гюрова се нареди на девето място на приключилата в неделя среща на Международния ски клуб на журналистите (SCIJ) в Сестриере.

 

Домакинството на италианския курорт премина под знака на 10-годишнината от Олимпийските игри в Торино през 2006 г. Българският отбор има представител и на почетната стълбичка. Сребърен медал в гигантския слалом при мъжете спечели Юлиян Стоянов. По олимпийското трасе на писта „Джовани Аниели“ той беше изпреварен само от словака Мирослав Паробек. Успехът на Юлиян Стоянов от издателство "Лична драма" допълват петото място на Весела Владкова от БНР в слалома и четвърто на Александър Богоявленски от България Он Ер в ски бягането.

 

Световната среща в Сестриере донесе още една престижна вест за България - слънчевият родопски ски център Пампорово ще е домакин на Световното първенство по ски за журналисти през 2018 г.

 

Кандидатурата, представена от изпълнителния директор на Пампорово АД Мариян Беляков пред 200 представители от 32 страни членки на SCIJ в Сестриере, беше приета единодушно.

 

България ще организира за трети път състезанията в уникалната комбинация гигантски слалом и ски бягане след домакинствата през 1985 г. на Витоша и 2006 г. в Банско. Световните срещи на Международния ски клуб на журналистите се провеждат ежегодно от 1953 година насам.