Ще бъдат ли повишени мерките за сигурност на обществени места в големите градове?


 

А у нас извънредно заседание в МВР след атентатите в Брюксел. Ще бъдат ли повишени мерките за сигурност на обществени места в големите градове?


Румяна Бъчварова определи случващото се като явна провокация към европейската сигурност. Според нея, в момента има опасност за всички европейски държави, но подчерта, че пряка заплаха за страната ни няма. Въпреки това, от първите минути след атентата в Брюксел, българските служби  са активирали мерките за повишено ниво на сигурност. Проверки и засилено полицейско присъствие ще има на всички гари, автогари, летища и метростанции. Засилени мерки ще има и на границата ни.


В 16 часа в МВР бе свикано извънредно заседание на националния оперативен щаб, на което ще присъства и премиерът Борисов. А тази вечер в късните часове на нощта, ще се проведе учение в столичното метро. То ще покаже как действат службите ни при еврнтуална терористична заплаха.
„Ситуацията е силно тревожна. Опасността е висока за всички европейски държави. Повишено е полицейското присъствие в страната. Няма пряка заплаха за страната”, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.


Полицейски сулжители с оръжия и кучета са в района на Летище София. Полетът на България Ер, който трябваше да излети в 17:45 ч., официално е отменен. Няма да има полет тази вечер и от Брюксел към София.


Репортери: Калина Влайкова, Христо Калоферов