Спрян е с два изстрела, единият куршум попада в корема му

 

Екшън в Казанлък. Полицай беше нападнат с брадва. Последвала стрелба. Нападателят е ранен, но не сериозно. 

 

До инцидента се стигна след скандал в общинска къща в Казанлък, в която са се самонастанили Антон и Светла. Когато емоциите ескалирали, уплашената Светла се обажда на 112. 

 

На сигнала се отзовава полицейски патрул. Униформените обаче са посрещнати от пияния Антон. Мъжът грабва срещу тях с брадва, заплашвайки да ги заколи. Полицията го предупреждава да спре и един от екипа произвежда предупредителен изстрел във въздуха. 

 

Мъжът продължава към тях с отправените заплахи, което налага произвеждане на втори изстрел. Куршумът само ожулил Антон по корема, но успял да го стресне. Полицаите го задържали и той ще остане в ареста 24 часа. 

 

Инцидентът притесни хората от квартала, който отскоро се напълнил със самонастанили се роми. Чий е имотът и какви мерки ще вземе местната власт, за да гарантира спокойствието в квартала - засега въпросите остават без отговор.

 

Предявени са три обвинения на нападателя - за хулиганство със съпротива, закана за убийство на длъжностно лице и възпрепятстване на действията на полицията. Задържан е с прокурорско постановление за 72 часа.