Вижте каква е обстановката в различните части на България

 

Сняг, студ и силен вятър - стотици шофьори закъсаха по пътищата заради изненадващата промяна във времето. Студът ще остане и през следващите дни.

 

Тази сутрин неочакван априлски сняг изненада шофьорите на прохода Предела. Снежната покривка достигна 15 см. Камионите трябваше отново да извадят веригите. Най-тежко беше за тези, сменили зимните гуми с летни. На тях им се наложи да изчакат край пътя, докато машините го почистят.

 

 

Сняг имаше и на проходите Рожен и Превала. Там натрупа около 5 сантиметра снежна покривка. За щастие снегътг не създаде проблеми на шофьорите, тъй като снегопочистващите фирми излязоха да работят още преди изгрев слънце и бързо овладяха ситуацията.

 

Мокър и тежък сняг за часове покри цъфналите дървета и цветя в Пампорово. Най-неподготвени се оказаха хората, идващи на почивка. Снегът през април не може да изненада родопчани. Наричат го кукувичи. Натрупвал бързо, но още по-бързо се топял. Пътищата са почистени и опесъчени, но с падането на температурите се очаква заледяване.

 

 

А какво време ни очаква за Великден? През нощта валежите навсякъде ще спрат, но утре ни чака много студена сутрин. Температурите ще са между минус 1 и 4 градуса. Заради студеното време в цяла Западна и Централна България е обявен жълт код. Има опасност и от образуване на слана. Прогнозата за четирите почивни дни не е много оптимистична. Слънцето рядко ще пробива през облаците, ще вали и дъжд, но поне ще е по-топло. 

 

Репортери: Екатерина Николова, Анелия Веселинова, Деси Банова

 

Вижте кадрите от времето различни части на страната, изпратени от зрители в рубриката "Моята новина".