Известния анестезиолог и бивш здравен министър оцени доколко сериалът пресъздава реалистично лекарската професия

„Следя „Откраднат живот” с голям интерес. В работата всички го гледат и обсъждаме както медицинската, така и човешката му страна. Доста е реалистичен, което означава, че консултантите и сценаристите са си свършили добре работата”, сподели д-р Мирослав Ненков с актьорите на новия български лекарски сериал по Нова. Бившият здравен министър и топ анестезиолог на ВМА беше поканен на снимачната площадка на „Откраднат живот” от Краси Боев с екип на „Комбина”, за да оцени доколко реалистичен е декорът и играта на артистите.

„Много съм впечатлен за първи път попадам на филмови снимки, но не се чувствам неестествено, защото съм в операционна”, сподели д-р Ненков и отбеляза, че декорът на „Откраднат живот” е изключително добре направен и много професионално пресъздава истинска операционна.  Все пак, като истински лекар, той не пропусна да отбележи и някои неточности като нереалистичния пулс на пациента върху сърдечния монитор, които едва ли ще бъдат забелязани от обикновен човек.

„Току-що чух как хирург похвали анестезиолог, а в реалния живот това няма как да се случи”, пошегува се д-р Ненчев.

„Много държат на детайла от екипа. Има много реалистични неща. Естествено, статистиката на операциите в сериала не е в полза на пациентите, винаги се случва нещо извънредно, но все пак това е драма и художествена измислица, но не се шегувам, че е пресъздадена много реалистично”, разкри известният анестезиолог.

Бившият здравен министър разкри, че има прилики между актьорската и лекарската професия и се налага понякога медиците „с актьорска дарба да накарат пациентът да му стане добре”.

Какви съвети даде Мирослав Ненков на актьорите в сериала, за да се превъплътят по-добре в ролите на лекари, гледайте във видеото от „Комбина”.

Не пропускайте новите епизоди на българския лекарски сериал „Откраднат живот” във вторник, сряда и четвъртък по Нова.

Допълнителна информация за сериала „Откраднат живот” ще откриете на официалната Facebook страница, както и в канала във Vbox7.com.