Зад решетките ще лежи и синът му за същите престъпления

Бившият ръководител на сената на щата Ню Йорк Дийн Скелос е осъден на пет години затвор по обвинения в корупция и измами. Неговият син Адам, който също е участвал в незаконните схеми, е осъден на 6,5 години затвор. Присъдата бе обявена днес от съд в нюйоркския район Манхатън, предаде БГНЕС.

 

Според представените по време на процеса доказателства, 68-годишнияат Скелос и синът му организирали схема, позволяваща да печелят от служебното си положение. 

 

Дийн Скелос и синът му са получили 220 000 долара от строителна компания от Ню Йорк и от аризонски компании. Американските власти подозират, че Адам Скелос е получавал средства от компаниите, за да обезпечи подкрепата от страна на високопоставения си баща. Скелос-старши също организирал застрахователна компания, в която Адам се водел като служител, получавал голяма заплата, но в действителност никога не се появявал на работа. Така Скелос - младши незаконно получил около 300 000 долара.

 

Бившият шеф на Сената също ще трябва да плати глоба в размер на 500 000 долара.

 

Скелос и синът му бяха арестувани от федералните власти в началото на май миналата година. Малко след това сенаторът подаде оставка като ръководител на законодателния орган и лидер на републиканското мнозинство. Прокурорите настояваха за по-строги наказания за подсъдимите - 15 години затвор за бащата и 12 години за сина му.