"Няма информация за пострадали българи", добави посланика ни в Турция

„Информацията до този момент е много ограничена. Засега няма данни за пострадали български граждани. В болницата, където са извозени по-голяма част от пострадалите, няма информация, че собствениците или хората, които са пътували с тези коли, са били на мястото на инцидента”, заяви за „Здравей, България” посланикът на България в Турция Надежда Нейнски.

По повод колите с български номера, които са били на мястото на инцидента, Нейнски заяви: „Единственото, което се знае е, че колата с бургаска регистрация, е влязла в Турция през февруари и оттогава не е напускала страната”.

Още по темата

Припомняме, че кървав атентат стана в Истанбул във вторник. 11 души загинаха, а близо 40 са ранени при експлозия на полицейски автобус в квартал „Везнеджилер”, в централната част на града.

Автобусът минавал през оживена градска част близо до Капълъ чарши. В този момент до него се е взривила кола-бомба. Загинали са седем полицаи и четирима цивилни граждани.

На разпространени веднага след трагедията кадри се вижда и автомобил с бургаска регистрация, който се намира непосредствено до взрива. Експлозията е станала в непосредствена близост до натоварена спирка на метрото, която обаче в този момент е била затворена.

Има четирима заподозрени. Две са версиите за авторите на атентата – ПКК или ИДИЛ.

„Тенденцията е да се счита, че ПКК е замесена в този атентат. Има и първи реакции на политическите сили”, добави още посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

Целия разговор гледайте във видеото.