Не е спор за паркомясто, а за наркомясто, каза главният прокурор

"Има двама нови обвиняеми за стрелбата в курортния комплекс "Слънчев бряг". Престрелката в курорта на 8 юни е предизвикана от спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност", обяви на извънреден брифинг в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Дарик радио - Бургас. 

„Не е спор за паркомясто, а за наркомясто. По-скоро става въпрос за територия“, обобщи случая от 8 юни главният прокурор, когато в престрелка между 40 души един загина, а други двама бяха ранени.

По темата

Сега на съдебната скамейка, след престрелката в курорта, сядат Георги Михайлов и Радослав Димитров. Двамата мъже - от Дупница и Плевен, са заловени снощи, информира Цацаров и уточни, че и двамата са произвели изстрели срещу Желязков и са го уцелили.

Така обвиняемите стават трима. Час след престрелката на 8 юни бе задържан Тодор Славов. Той е обвинен в убийството на охранителя на Димитър Желязков - Александър Александров. По-късно днес Славов ще обжалва наложената му от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Георги Иванчев е стрелял с пистолет „Макаров“ със заличени номера. Произвел е три изстрела към Димитър Желязков-Очите. Куршумите попаднали в гърдите и един в коремната област, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Задържаните Иванчев и Димитров са от групата на криминално проявения Божидар Кузманов.

Радослав Димитров също е стрелял срещу Димитър Желязков-Очите. Произвел е три изстрела, които попаднали в лявото и дясното му рамо. Единият от куршумите е проникнал в белия дроб, друг е засегнал десния му долен крайник.

Към момента няма задържани лица от групата на Димитър Желязков-Очите. 10 разследващи полицаи, 25 от оперативни работници на МВР, 15 огледа, 84 свидетели са разпитани, сочат данните осем дни след гангстерската разпра в най-големия курорт.

"До момента по случая са извършени десет обиска, има вече шест готови експертизи", поясни още Сотир Цацаров.

Още новини от Бургас четете ТУК