Дарантиер е бивш директор на католически старчески дом

Френски гражданин беше изправен пред съда след като призна за упражнено сексуално насилие над 66 момчета в Шри Ланка, Тунис и Египет. Големият брой на жертвите превръща делото срещу Тиери Дарантиер в най-мащабното във Франция, отнасящо се до сексуални престъпления зад граница, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС. 

По темата

Дарантиер, който е на 53 години, е бивш директор на католически старчески дом. Той е обвинен в изнасилване, сексуални нападения и склоняване на малолетни към проституция. Той е записвал и разпространявал детска порнография между 2002 и 2011 години. 

Той е издирен от американското ФБР, което обръща внимание на разпространяваните от него снимки на малки момчета през 2011 година и бива арестуван от френската полиция на следващата година, а разследващите органи откриват хиляди фотографии и стотици видеоклипове на твърди дискове в дома му.

Дарантиер се самоописва като „бисексуален с педофилски наклоности”, „самотник” и „болен човек, който има нужда от помощ”, но отрича да е упражнявал сексуална принуда спрямо момчетата. Вместо това ги е подкупвал с пари и подаръци.

Това не е първото подобно провинение на Дарантиер, доказано в съда. Той има условна присъда в Австрия от 2000 г. за сексуално посегателство над деца през 1994 г. Очаква се френските магистрати да се произнесат по случая в четвъртък.