Българка отглежда щурци и червеи и приготвя ястия с тях

Здравословното хранене вече е топ тенденция. На пазара има богато разнообразие от биохрани, вегански продукти, сладкиши без захар, изделия без глутен...

По темата

Оказва се обаче, че щурците могат да бъдат най-здравословната съставка в менюто ни.

Екипът на „Здравей, България” ни среща с Кремена - ентусиаст , готов да експериментира и преодолява обществените предразсъдъци. Тя има нетрадиционни домашни любимци. Отглежда насекоми за човешка консумация. Приготвя и ястия със скакалци, щурци и черейчета.

Макар около 2 милиарда души от населението на света да консумира ядливи насекоми, в Европа, Северна Америка и Австралия тепърва се заражда търговията с този вид храна, предимно в смлян вид.

Въвеждането на насекоми в диетата на американци и европейци е не просто идея за по-здравословно меню, а е с грижа за околната среда.

Още по темата гледайте във видеото.