Той е наркозависим и с шизофрения

Продължава издирването на младия мъж, за когото се предполага, че е убил майка си и дядо си с мачете. Полицията е на крак от вчера. Опасенията са, че мъжът е въоръжен и опасен.

По темата

Полицията разпространи снимка на 28-годишния Кристиян и призова всеки, който има информация за местонахождението му да се обади в МВР.

Мъжът е наркозависим и с шизофрения. Лекувал се е в психиатрична клиника и няколко пъти опитвал да откаже наркотиците. Има приятелка и 4-годишна дъщеря.

Съседите смятат, че веднага след тежкото престъпление, е избягал с колата на дядо си – стар червен "Опел". Телата на жертвите са открити случайно, след като полицаи намират изгубена лична карта и отиват на адрес, за да я върнат на притежателя.

„Продължава издирването на момчето. То е освидетелствано. Имало е престой в психиатрична клиника и е зависимо от наркотични вещества. От следите на местопрестъплението става ясно, че убиецът е имал подготовка да заличи следите си с химически препарати. Престъплението е извършено с особена жестокост. Възможно е убиецът да притежава хладно оръжие. Няма опасност за населението, но се умоляват гражданите, които го разпознаят, да съобщят към полицията”, коментира за NOVA директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

От полицията не изключват Кристиян да прояви агресия и към напълно непознати хора.

"Лицата от този тип никой не може да предположи кога ще отключат агресия и към кого ще отключат агресия", добави старши комисар Младен Маринов.

Полицаи претърсват и гората над село Локорско, където е бяха открити личната карта и дрехи на Кристиян. Полицейски патрул обикаля с негова снимка из района и разпитва всички хора, които живеят тук. Кристиян се издирва в цялата страна. Дадени са специални указания за издирване и по Черноморието, защото той обичал да спи на открито. Близките му засега се ваздържат от коментар, защото са предупредени от психолог, че той е опасен и може да обърне агресията си към тях.