Лекарите се борят за живота му

По темата

Старозагорски бизнесмен простреля 46-годишния си доведен син. Инцидентът се случи сутринта в офиса на транспортна фирма в града.  Простреляният е с опасност за живота.

Причината за стрелбата най-вероятно са бизнес отношения между двамата.

С поне пет изстрела е прострелян 46-годишният старозагорец Христо Чолаков, с прякор Магарето. Куршумите са изстреляни от пистолета от бизнесмена Пеньо Пейков, който е собственик на транспортна фирма, в чиято база е извършена стрелбата.

„На място е задържан извършителят на прострелването, който е на 65 години, също от Стара Загора. Уведомена е Окръжната прокуратура в Стара Загора, образувано е досъдебно производство за опит за убийство”, заяви Ивелин Иванов, говорител на РДВР - Стара Загора.

Лекари се борят за живота на  Христо Чолаков-Магарето, като предстоят животоспасяващи операции, съобщиха от Университетската болница в Стара Загора.

„Състоянието на простреляния е доста тежко. Има опасност за живота му.  Пострадалият е с огнестрелни рани на повече от три - четири места, които са в областта на гръдния кош, в областта на корема и крайниците”, обясни д-р Живко Желязков.

Транспортната фирма, която е собственост на Пеньо Пейков, е била в тежко финансово състояние, а на практика я е управлявал доведеният му син Христо Чолаков-Магарето.