Предстои да ѝ бъдат повдигнати обвинения

По темата

Убийство по непредпазливост - такова обвинение повдигна Варненската окръжна прокуратура на Анита Мейзер заради смъртта на съпруга ѝ Николай Димов. Инцидентът се е разиграл в ранните часове на 14 август в луксозното жилище на бившата „Мисис България” във Варна.

Първоначално Мейзер твърдяла пред разследващите, че двама познати на убития се качили в мезонета в нощта на инцидента. Самата тя отишла до магазина и като се върнала, намерила Николай мъртъв. Няколко часа по-късно обаче криминалистите я опровергали.

На записите на камерите се вижда, че Анита и Николай се прибират около 1.30 след полунощ и до сутринта никой не е влизал в луксозната сграда. В 6.30 идва полицията.

По непотвърдена официално информация при огледа на местопрестъплението съпругът на Анита Мейзер е бил вързан със свински опашки.

„В процесната нощ по непредпазливост е причинила смъртта на  пострадалия вследствие на умишлено нанасяне на средна телесна повреда, изразяваща се в причиняване на разстройство на здравето, временно опасно за живота”, каза Радослав Лазаров, говорител на Окръжната прокуратура във Варна.

Детайли около смъртта на Николай Димов прокуратурата отказва да съобщи. Източници на NOVA обаче уточниха, че смъртта е настъпила вследствие на груба сексуална игра, а свинските опашки са били използвани по взаимно съгласие.

„Точната причина за смъртта е предмет на назначената съдебно-медицинска експертиза, която по обясними причини 24 часа след деянието, не може да бъде готова“, коментира Лазаров.

След убийството бившата „Мисис България” е била задържана за 24 часа. Запознати твърдят, че в хода на разпитите Анита Мейзер сама е признала вината си. Повдигането на обвинението обаче се забавило заради ангажименти на защитника ѝ. Наказанието за това престъпление е от две до осем години лишаване от свобода.

Репортер: Нивелина Няголова