Лидерите на десницата трябва да кажат от коя страна на фронта са, заяви той

По темата

„Възможно е, не ми се вярва, но е възможно при определени нагласи, при събиране на определени политически сили, България следващите седмици да осъмне с президент червен генерал, който иска да ревизира участието на България в НАТО и ЕС и който казва, че участието ни в тези съюзи е Ньойски договор. Аз понеже искам България да остане в НАТО и ЕС, знам, че в този момент има една единствена разделителна линия оттук нататък”. Това е първият коментар на здравния министър Петър Москов, който е част от ДСБ.

„Когато има фронт, хората се строяват от двете страни на този фронт”, заяви още Москов.

„Днес е моментът, в който всеки един от така наречените лидери на десницата, трябва ясно да заяви от коя страна на този фронт – от страната на ген. Радев, или от страната на управляващото партия. Няма трети фронт, няма желание за дребни политически сметки. Залогът е – червен генерал - президент на държавата. Аз не допускам тази възможност”, заяви Москов. 

Същевременно от ДСБ разпространиха декларация във връзка с резултатите от първия тур на изборите. От партията няма да подкрепи нито кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, нито кандидата на БСП Румен Радев на втория тур.

Кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук