"Ще питам Радев как ще изпълни посланията, с които получи този резултат", заяви кандидатът на ГЕРБ

Партиите от Реформаторския блок подкрепят кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева за втория тур в неделя. Това съобщи Божидар Лукарски. 

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

"Много пъти казвам "Да" за госпожа Цачева. И "Не" за Румен Радев. Сериозно се безпокоя от неговото поведение. Той започна кампанията си още преди година и половина. Недопустимо е български генерал да изказва политически послания", заяви военният министър Николай Ненчев

"Ще искам отговор от Радев как ще изпълни онези послания, с които получи този резултат на изборите", заяви от своя страна Цачева.

По темата

"Изборът е ценностен. Има две кандидатури - тази на Левицата, зад която стои БСП и ДПС, и тази на Десницата – в мое лице", каза Цачева, като допълни, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде гарант за запазване на българското членство в Евроатлантическия алианс чрез модернизиране на професионална българска армия. 

"За мен е важно да чуя мнението на Трайчо Трайков - дали е готов да допусне червен генерал да стане президент", заяви Цачева, като изтъкна, че част от предизборните обещания на кандидата на БСП дори не са в правомощията на президента.

В своя позиция, изпратена от ГЕРБ по-рано, Цачева казва, че ако не бъде подкрепена, страната ще остане в международна изолация, замразяване на еврофондовете и „бедност и всички беди, които БСП причинява на България всеки път, когато се добере до властта”.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Преди срещата между Цачева и Реформаторите Даниел Митов каза, че трябва да направим така, че България да продължи напред, а не да се връща 20 години назад: „Не желая да ме управляват червени генерали. Фалшивата кампания на Радев, изпълнена с купища лъжи, трябва да бъде разобличена”.

Кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук.