В кампанията той остана по-скоро мълчалив и скрит от очите на гласоподавателите

Преди да кацне в политиката, от '87-а ген. Румен Радев летеше във Военновъздушните сили. Като командир говореше рядко. Колкото да успокои след аварийно кацане. Първият му сблъсък с политическото говорене беше миналия октомври. Заради състоянието на авиацията.

"Аз, като командир на ВВС в тази ситуация не мога да гарантирам живота и здравето на нашия летателен състав", каза тогава ген. Румен Радев и подаде оставка за ден. Премиерът го разубеди. С пари за летене.          

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

В първия ден на август тази година обаче генералът подаде рапорта си за напускане на ВВС. Окончателно. 

Дълго време генералът не говореше. Имаше време за слухове - че БСП ще го издигнат за кандидат-президент. И че е предал авиацията. Отговори им във Facebook с Моцарт. Когато се появи десетина дни по-късно, на въпроса дали е готов за главнокомандващ, отговори уклончиво. После излетя. От "Позитано". И така смени изтребителите с избиратели. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".

През последния месец на Радев бяха приписвани руски и американски интереси. В кампанията Радев остана по-скоро мълчалив и по-скоро скрит от очите на избирателите.

Генерал Радев живее с втората си съпруга, по негово време на командир - пиар на Военновъздушните сили. Обвиняваха го, че я назначил в конфликт на интереси.

Ако Румен Радев стане петият президент, той ще е първият върховен главнокомандващ висш офицер. 

Повече по темата гледайте във видеото.