Ще стане ли тя първата жена президент?

Жена, майка, юрист. Председател на Народното събрание веднъж. А после и втори път. Цецка Цачева имаше време и за скъсяване на дистанцията. Време и за дисциплина. Цецка Цачева е депутат в три парламента. Била е член на БКП до '89-а и не го крие.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота.

Извън политиката Цачева дава тон на партийните сбирки. В парламента Цецка Цачева е посрещала световни политици като Михаил Горбачов. С тях общува на европейски език - български.

В последния месец Цачева работи да изпълни мантрата на партийния си лидер, изречена преди пет години.

Родена в плевенското село Драгана. Родила един син. Като кандидат-президент стана роднина на всички. Кандидатурата й беше издигната победоносно. После предизвика смели обещания. На първи тур Цецка Цачева загуби. Наложи се сама да си иска думата. А обещанията - да се... отложат. До края на оригиналното представление президентски избори остава малко. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".

Ако Цецка Цачева бъде избрана за президент, тя ще е първата жена-държавен глава в българската история.

Повече по темата гледайте във видеото.