Това съобщи за NOVA изпълнителният директор на здравното заведение д-р Атанас Атанасов

Над 25 пострадали от инцидента в Хитрино са постъпили досега в МБАЛ - Шумен. Това съобщи за NOVA изпълнителният. директор д-р Атанас Атанасов. По думите му положението е тежко, в болницата продължават да пристигат линейки с ранени.

По темата

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Повечето болни са със съчетани травми, с изгаряния, с фрактури на крайници, рани по лицето и по откритите части на тялото, с много набити стъкла по меките тъкани.

Част от пострадалите са в шоково състояние, започната е реанимация. "Дотук трима от хората с изгаряния са транспортирани към Клиниката по изгаряния във Варна, останалите са настанени в отделението за интензивно лечение в шуменската болница. В

Четири от операционните зали в момента текат операции. Мобилизирани са всички екипи - хирургични, травматологични и реанимационни. Цялата болница е в пълния си капацитет мобилизирана", каза д-р Атанасов.

„Има тежко пострадали, за които не може да се каже каква е прогнозата, с тежки съчетани травми, в шоково състояние, с голям процент изгаряния", заяви д-р Атанасов. Той уточни, че пострадалите са на всякаква възраст. „Нямам конкретна информация от официални източници за загинали, но с оглед на броя на постъпващите пострадали, очевидно става дума за много сериозен инцидент, с масово поразяване и не е изключено да има и загинали на място“, каза д-р Атанасов.
 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си