Преди месец екипът на "Разследван" показа група горски на предизборна среща на кафе с местен депутат

Пореден уволнен директор на горско стопанство след разследване на NOVA. Това е Стоян Дъгалов от Петрич. Преди месец екипът на „Разследван” показа група горски на предизборна среща на кафе с местния депутат Димитър Танев. Тогава разследващият екип се натъкна на още куп далавери и нарушения. 

По темата

Вече ви показахме речта на депутата в полза на кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева в навечерието на вота и призива му кой да получи дърва за огрев с предимство. Тогава самият депутат Димитър Танев отрече да е агитирал държавни служители предизборно и в работно време и каза, че си пиел кафе с приятели. Шефът на югозападното държавно предприятие обаче видя проблем в поведението на подчинените си горски от Петрич.

Директорът на горското в Петрич Стоян Дъгалов е уволнен след сигнали на  лесовъда Александър Дунчев и екипа на „Разследване” за куп нарушения в петричките гори.

От билет за превоз на дървесина става ясно, че материалът се кара в дървопреработвателен цех не на кого да е, а на снахата на местния горски стражар Бойчо. Той трябва да охранява горите от незаконна сеч и да контролира превоза на материала, а сам върти бизнеса с дърва в цеха.

Заснехме го там лично да уговаря продажба на дърва. Стара немска пожарна е на цеха му - тя побира между 6 и 7 кубика дърва. Виждаме я пълна до горе, а според превозния билет за този курс вози само 4 кубика. Засичаме го по дата и час. Такова разминаване в реалните и декларираните дърва сме заснели дни наред през юли и август.

Питаме се кой прибира печалбата от скритата дървесина и то от камион и цех на самия горски стражар на района? И още нещо - дървата в камиона са от място, където добива фирма на двама партийни сподвижници на същия онзи депутат от кафето – Димитър Танев. Двамата са бивши общински съветници в Петрич и са съдружници със сина на депутата в две други местни фирми. Пред NOVA самият Танев отрече да има общо с дърводобива, а горският Бойчо не призна, че цехът е негов.

Още гледайте във видеото.