Той може да обжалва в тридневен срок

Пламен Христов, - обвинен в опит за убийство след опит за кражба в столичен мол, остава за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд (СГС). Той може да обжалва в тридневен срок. 

По темата

Съдът сметна, че искането на прокуратурата е основателно, тъй като престъплението, за което е обвинен, предвижда лишаване от свобода. 

Събраните доказателства са достатъчни да се предположи, че Пламен Христов е извършил деянието, за което е обвинен.

Момичето, което било с пострадалия Робърт - Катрин Иванова, признала, че са откраднали пуловер от магазина. Тя не само е признала за извършената кражба, но е описала и сблъсъка между Христов и Робърт. По разказа й охранителят пръв е посегнал и е нанесъл удар. Същото е разказала и управителката на магазина.

Робърт взел стол, с който ударил гарда, а Пламен отвърнал, като извадил нож и нанасял хаотично рани по тялото на младежа.

Полицейските служители, пристигнали на място, казват, че пред тях Пламен е разказал друга версия - че е нанесъл само една прободна рана в крака при самозащита. Тези първоначални разкази противоречат на последващите обяснения и показанията на другите свидетели. 

Обвиняемият е служител на външна охранителна фирма и няма общо с охраната на магазина.