Хайдушката драма ще направи своята премиера в българските киносалони на 13 декември

"Удивително е, че в България има 35 жени воеводи, а повечето хора трудно могат да кажат имената на две или три от тях. Французите имат  35 филма, посветени на Жана Д'Арк. Просто нямаше как да не направя този филм за Румена воевода", разкрива режисьорът Зорница София относно мотивацията си да заснеме най-новата си творба.  Хайдушката драма "Воевода" е най-новият български филм на "Лента", който ще пренесе зрителите в емблематичен момент от българската история от 13 януари, когато е премиерата му в българските киносалони.

"Воевода"  разказва историята на Румена воевода - жена, пренебрегнала женското в себе си, изоставила дом и дете и повела чета срещу безчинствата в българските земи.

“Питали Джинджър Роджърс, какво е да танцува с най-добрия танцьор в целия свят и тя отговорила: “О, нищо особено. Необходимо е да танцуваш толкова добре, колкото Фред Астер, но на десет сантиметрови токчета”. С това сравнение Зорница София обяснява по-големите предизвикателства, с които са се сблъсквали жените воеводи, сравнявайки ги с мъжете хайдути.

“Нашите герои са грешни, по някой път са малки, по някой път са луди, но те са сърцати. Общото между тях е, че им пука”, смята Зорница София.

Какво още сподели екипът на новия български филм, гледайте във видеото.

"Воевода" ще влезе в кино салоните в цялата страна на 13 януари. Филмът ще се разпространява от "Лента" и е част от поредица качествени български кино продукции, които ще достигнат до кино феновете и зрителите, подкрепени от Нова Броудкастинг Груп.

“Лента”  е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. Сред топ филмовите предложения на „Лента” са: "Зрителна измама 2" и "Механикът: Възкресение", завладяващите комедии – “Моята голяма луда гръцка сватба 2”, “Денят на мама”, „Любезните пичове”, "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", приключенският фентъзи филм „Добрият великан” и революционните хитове в трилър-жанра “Игра на нерви“, “I.T.”, премиерите на “Маймуна”, “Deepwater Horizon: Море в пламъци“ и “Момичето от влака“, “Операция Ескобар“ и “Лошият Дядо Коледа 2“, “Флорънс Фостър Дженкинс“ с Мерил Стрийп и Хю Гранд и “Възражение по съвест“. В кината вече е и завладяващта коледна комедия – “Коледно парти“, не пропускайте и дългоочаквания “La La Land” от 30 декември.

Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.