Това се случи с пищни тържества

Нова година дойде още в следобед, българско време, в десетки държави по света. В Япония вече пресушиха чашите с шампанско, а в Хонконг дори започнаха с празничната заря две секунди преди полунощ. 

В Австралия посрещнаха 2017-а още в 15 часа българско време. Новата година в Сидни както винаги дойде с невероятно пиротехническо шоу. Тонове фойерверки бяха изстреляни от моста над известното пристанище. Зарята продължи повече от 10 минути. И беше заснета от сушата, от плавателни съдове и от небето над града. 

По темата

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПИЩНОТО ТЪРЖЕСТВО

Час по-рано Нова година дойде и в Нова Зеландия. Там превърнаха телевизионната кула, която е най-високата сграда в Южното полукълбо, в огромна светеща факла. 

Хеликоптери, камери за наблюдение, униформени и цивилни полицаи следваха специален протокол. Сидни е в дългия списък от милионни градове по целия свят, които взеха допълнителни мерки срещу евентуални терористични атаки.Празненствата и в тази част на света бяха съпроводени от невиждани мерки за сигурност. В Сидни над хиляди полицаи охраняваха новогодишните тържества.
      

Повечето европейски столици също се готвят отрано. В Мадрид близо 2000 полицаи са разположени около основните места, където се събират хора. От съображения за сигурност е ограничен броят на празнуващите, които ще бъдат допуснати на централния площад. 

След нападението в Берлин, испанската столица последва примера на Рим и други градове и забрани за влизането на големи камиони по време на празниците.