Вижте какво се случи с Пламен, разкрил схемата за търговия с новородени

В предаването "Ничия земя" по NOVA журналистът Даниела Тренчева продължава разследването си за българските бебета, които продължават да се продават като топъл хляб.

По темата

Някои жени забременяват в България, а други – в Гърция. Трафикантите са направили фабрика и ако има липса на бебета, оплождат или собствените си жени, или други, някои от които са непълнолетни. Където и да са забременели, жените раждат в южната ни съседка и след това бебетата се продават.

Пазарът е динамичен. Заради кризата цените са паднали, но вървят межу 5000 и 15 000 евро. Момчетата са търсени повече от момичетата.

Зрителите ще се срещнат с Пламен, който е бил трафикант. После става свидетел и дава показания и в Атина, и у нас. Въпреки това, една година по-късно, търговията с деца продължава.

"Властите имат информация за каналите и трафикантите. Посочихме адресите, но полицията така и не се активира", разказва Даниела Тренчева. 

"Когато свидетелстваш, нямаш закрила и не можеш да намериш спасение. Ще ви разкажем всичко, за да разберете, че понякога е по-трудно да си намериш диван за къщата, отколкото да си купиш бебе", подчертава още журналистът.