"Нека заложим на диалога", призова Мустафа Карадайъ

По темата

"След изборите предстои коалиционно управление, ще се наложи да седнем на масата на преговорите, нека да можем да си говорим". За това призова в парламентарната пленарна зала председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация по повод края на 43-ото Народно събрание.

"Нека заложим на диалога и вместо да говорим с кого не можем, нека направим така, че след изборите да можем да работим заедно", обърна се той към депутатите, съобщава БТА. 

По думите му анализът на последните две години показва, че разделението в обществото се задълбочава, езикът на омразата доминира.

"Повече от всякога е нужно успокояване на обществото и съгласие по важни за хората въпроси", заяви Карадайъ. "Народът не може непрекъснато да слуша оправдания за провалени програми и политици', каза той. 

"Ако някой продължава да живее с илюзиите за "естествени партньори" и политика "анти", по-добре да преосмисли участието си изобщо в политическия живот", подчерта Карадайъ. 

"Задава се моделът на недовършения мандат, недовършената работа, на бягство от отговорност", заяви той. "Два пъти получавате доверие и два пъти го предавате", обърна се Карадайъ към управляващите.

"Всички политически сили трябва да сме единни във волята си да произведем честни избори", каза Карадайъ. "Вярвам, че преценката на народа на предстоящите избори ще бъде трезва, разумна и мъдра", каза още той.